SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Kortin numero:


Salasana:


Rekisteröidy - Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Tee se nyt!

Unohtuiko salasana?

TÄHTIKUSKI CLUB
Sinustakin Tähtikuski ? Suorittaessasi ajokortin näissä autokouluissa, saat henkilö-kohtaisen Tähtikuski-kortin.

Jokaisesta suorittamastasi korttiluokasta saat erilaisia etuja mukana olevista autokouluista.

Myös mukana olevat muut yritykset tekevät säännöllisesti erikoistarjouksia Tähtikuski-kortin omistajille. Nämä löydät paikkakunnittain, mutta tietenkin kaikki tarjoukset ovat käytössäsi, esittämällä Tähtikuski-club kortin.

Halutessasi saat myös tiedotteita sähköpostitse erilaisista tapahtumista ja erikoistarjouksista.

Haluamme palvella juuri Sinua niin hyvin kuin osaamme. Toivomme että tästä on Sinulle iloa pitkäksi aikaa.

Katso Clubissa mukana olevat Autokoulut täältä

VALTAKUNNALLISET EDUT
EU-RENGASMERKINTÄ HELPOTTAA LAATUVERTAILUA

Marraskuussa 2012 pakolliseksi tuleva EU-rengasmerkintä tarjoaa kuluttajille lisätietoa rengasvalintojen tueksi. Kaikissa uusissa (1.7.2012 jälkeen valmistetuissa) henkilö-, paketti- ja kuorma-auton renkaissa pitää olla EU-rengasmerkintä, josta ilmenee renkaan polttoainetaloudellisuus, märkäpito ja vierintämelu. Merkintävaatimus ei koske nastoitettuja tai pinnoitettuja renkaita.


Merkintävaatimus perustuu EY-asetukseen (N:o 1222/2009), jolla pyritään lisäämään tieliikenteen turvallisuutta, taloudellisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Yhdenmukainen testaus- ja merkintäjärjestelmä ohjaa sekä kuluttajien valintoja että valmistajien tuotekehitystä yhä laadukkaampiin renkaisiin.

Asiantuntevassa rengasliikkeessä EU-rengasmerkintä on esillä näkyvästi joko renkaaseen kiinnitetyllä tarralla tai renkaan välittämässä läheisyydessä. Renkaan luokitustiedot saa rengasmyyjältä, mikäli renkaat eivät ole kuluttajan nähtävillä. Luokitustiedot annetaan asiakkaalle myös laskun yhteydessä.

Vertailutietoa kolmesta ominaisuudesta
Renkaan polttoainetaloudellisuusluokka määräytyy vierintävastuksen mukaan asteikolla A-G. Alhaisimman vierintävastuksen renkaat kuuluvat A-luokkaan. Vierintävastukseltaan parasta A-luokkaa edustavat renkaat voivat vähentää henkilöauton polttoaineen kulutusta jopa 7ä8 prosenttia verrattuna huonoimpiin G-luokan renkaisiin.

Renkaan märkäpito määräytyy märkäjarrutuksen mukaan asteikolla A-G. Lyhin jarrutusmatka märissä kelioloissa saavutetaan A-luokan renkailla. Renkaan märkäpitoluokituksen paraneminen yhdellä pykälällä lyhentää jarrutusmatkaa karkeasti arvioiden yhdellä autonmitalla 80 km:n tuntivauhdista märällä tienpinnalla.

Renkaan vierintämelu määräytyy ohiajomelun perusteella. Vierintämeluluokka ilmaistaan kolmitasoisella asteikolla ja vierintämelun mittausarvo desibeleinä. Hiljaisin vierintämeluluokka merkitään yhdellä mustalla ääniaallolla.

Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon
EU-rengasmerkinnän myötä polttoainetaloudellisuus korostuu, mutta se ei saa tapahtua turvallisuuden kustannuksella. Autolehtien rengastestit ja asiantuntevat rengasmyyjät auttavat löytämään omiin tarpeisiin parhaiten sopivat renkaat, Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora painottaa.

Nuora huomauttaa, että alhaisen vierintävastuksen tuoma hyöty menetetään helposti väärillä rengaspaineilla. Kuljettajalla on keskeinen vaikutus polttoainetaloudellisuuteen. Taloudellisella ajotavalla ja oikeilla rengaspaineilla voi merkittävästi säästää polttoainekuluissa ja vähentää hiilidioksidipäästäjä.

EU-rengasmerkintä toimii hyvin kesärenkaissa, mutta se saattaa johtaa harhaan talvirenkaiden valinnassa. Märkäpitoluokitus suosii keskieurooppalaisiin olosuhteisiin suunniteltuja kitkarenkaita, jotka ovat vaativimmilla talvikeleillä selkeästi huonompia kuin pohjoisiin olosuhteisiin tarkoitetut kitkarenkaat.

Lisätiedot:
ä puheenjohtaja Jarmo Nuora, gsm 040 557 5690
ä www.autonrengasliitto.fi (rengastietoa)


Hyödyllisiä linkkejä:
ä www.autonrengasliitto.fi (rengastietoa)
ä www.liikennevakuutuskeskus.fi (onnettomuustilastoja)
ä http://alk.tiehallinto.fi/alk (tuoreet kelitiedot)


Katso muut hyvät renkaiden tarkastus- ja huoltovinkit täältä.
Ja kysy lisää tai tule hakemaan uudet Someron Rengas liikkeestämme.

Kirjaudu Clubiin ja katso Someron Renkaan alueelliset Tähtikuski Club edut!

Someron Rengas
Ohratie 4
31400 Somero
tel: 02-748 6390
fax: 02-748 6391
www.someronrengas.com


Takaisin